Nevşehir İl Koordinatörlüğü

Nevşehir İl Koordinatörlüğü IPARD II Lansman Töreni


   Nevşehir Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) öncülüğünde 18 Ocak 2016 tarihinde IPARD 2 Lansman töreni Ürgüp Perissia Hotel & Convention Center’da düzenlendi.
     Programda konuşan Nevşehir Valisi Mehmet CEYLAN, çalışmalar sırasında emeği geçenlere teşekkür etti.
      Kentte, 2012 yılında faaliyete geçen Nevşehir Koordinatörlüğünün kısa zamanda çok önemli işlere imza attığını aktaran CEYLAN, “Kurumumuz Nevşehirli girişimcilere yol açması, onlara destek olması bakımında önemli işlere imza atmıştır. Ama önemli olan bundan sonrasıdır. Burada asıl olan yeni projelerle Nevşehir’in kalkınmasını sağlamalıyız” dedi.
     Nevşehir Milletvekili Murat GÖKTÜRK de “aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” sözünden yola çıkarak Nevşehir İl Koordinatörlüğünün daha önemli ve güzel işlere imza atacağını umut ettiklerini söyledi.
       TKDK Nevşehir Koordinatörü Murat ASİLTÜRK , eskiden kırsal kalkınma teriminin tarımsal kalkınma anlamına geldiğinin altını çizerek, “Bugün entegre kırsal kalkınma kavramı ön plana çıkmış önceki yıllarda kırsal kalkınmanın temel aracı tarımsal destekler iken artık yatırımlar haline dönüşmüştür” ifadesini kullandı.
     
Konuşmaların ardından, IPARD programı kapsamında yatırım yapan faydalanıcılara plaketlerinin verilmesi , 15 Başvuru döneminde sözleşme imzalamaya hak kazanmış faydalanıcılara temsili sözleşmelerinin verilmesi ve ardından hatıra fotoğrafı çekilmesi ile “IPARD II Lansman Töreni” ilk kısmı son buldu.
 
IPARD II ile ilgili Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Hakan İLHAN yapmış olduğu bilgilendirme ve sunumun ardından “IPARD II Lansman Töreni” sona ermiştir.