Nevşehir İl Koordinatörlüğü

TKDK NEVŞEHİRDEN 50 MİLYON TL LİK YENİ YATIRIM


TKDK NEVŞEHİRDEN 50 MİLYON TL LİK YENİ YATIRIM
 
2012 yılında kurulan Nevşehir İl Koordinatörlüğü, 2013 yılının başında akreditasyon sürecini başarıyla tamamlamıştır.
İlk projelerin alındığı 2013 yılından itibaren Nevşehir’e birçok alanda ciddi destekler sağlanmıştır. Gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde yatırımlar ve proje başvuruları artarak devam etmektedir.
Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Nevşehir İl Koordinatörlüğüne, 14.  Başvuru Çağrı Döneminde sunulan projelerin incelenmesi tamamlandı.
14. Başvuru çağrı döneminde kabul edilen 26 süt hayvancılığı projesinden 20’si gerçekleştirilen incelemeler sonucunda sözleşme imzalamaya hak kazandı. Uygun bulunan 20 projenin 7’si ile sözleşme imzalandı. 13 proje sahibi ile  sözleşme imzalama süreci devam etmektedir..
”Yatırım yapılacak 20 tesis ile yaklaşık 5.000 hayvan kapasitesi oluşacaktır” Bu projelerin toplam yatırım tutarı 50.797.180 TL olup, projelere verilecek hibe tutarı ise 33.018.167 TL dir.
Yatırımların bitiminde 20 adet Avrupa Birliği standartlarında süt hayvancılığı tesisine ilimize kazandırılmış olacaktır. Çevre koruma, kamu sağlığı, hayvan ve bitki sağlığı, hayvan refahı ve iş güvenliği konularında AB standartlarına uyumlu işletmeler -tarımsal işletme ve tarım-işleme sanayinin ekonomik performanslarının, rekabet güçlerinin ve sürdürülebilirliklerinin artırılması amacıyla yeniden yapılandırılmaları sağlanacaktır. Bununla birlikte Nevşehir de süt sığırcılığının gelişmesine hem hayvan sayısının artışı hem de üretilen süt miktarı artışıyla büyük katkı sağlanmış olacaktır. 
Bu desteklerden Nevşehir halkının maksimum düzeyde faydalanması için çalışmalar yürütülmektedir. Son olarak bu projelerin önce Nevşehir’e ve ülkemize hayırlı olmasını dileriz.